REDPOINT CLIMBING

 
Introductie boulderen op rots

Boulder je al een tijdje binnen in de hal, dan heb je vast al eens medeklimmers horen praten over boulderen op echte rots. Waarschijnlijk heb
je van hen gehoord hoe mooi dat is en lijkt het je ook wel wat. Maar de stap van de boulderhal naar de echte rots kan best groot zijn. Want
waar ga je heen, en hoe vind je daar dan de boulders? Waar moet je op letten in een bouldergebied, en wat moet je allemaal meenemen?
Weerhouden al deze vragen je de stap te maken naar het buiten boulderen? Of ben je al eens buiten gaan boulderen, maar liep je tegen veel
van deze vragen aan? Ga dan met Redpoint Climbing mee op introductieweekend! Met ons maak je kennis met alle aspecten van buiten
boulderen, zodat je goed voorbereid bent om zelf op pad te gaan!
info@redpointclimbing.nl
Introductie weekend Advanced training Personal Coaching
 
Een introductieweekend van twee dagen buiten boulderen, waarbij wij alle benodigde materialen verzorgen. We laten je kennismaken met de omgeving, de historie en ethiek van het (klim)gebied en leren je hoe je veilig buiten bouldert. Uiteraard gaan we aan de slag met het lezen van de topo en hoe je het handigst een crashpad kan gebruiken. Daarnaast komt er ook een stuk klimtechniek bij kijken: hoe werkt klimmen op rots überhaupt? Wij helpen je de klimtechniek die je in de hal ontwikkeld hebt ook te leren gebruiken op de soms cryptische boulders buiten.
Het introductieweekend vindt plaats in de bossen rondom Fontainebleau, zo’n zeventig kilometer ten zuidoosten van Parijs. Hier liggen tienduizenden boulders in het bos verscholen, in alle moeilijkheidsgraden. Naast dat het één van de mooiste bouldergebieden ter wereld is, biedt het ook voor klimmers van alle niveaus oneindig veel uitdaging.
Kijk in onze agenda wanneer we het introductieweekend boulderen op de planning hebben staan.

Heb je een eigen groep (minimaal 4 personen) waarmee je deel wil nemen, informeer dan naar de mogelijkheden.
Het introductieweekend gaat door vanaf vier aanmeldingen. Omdat wij het belangrijk vinden dat alle deelnemers voldoende persoonlijke aandacht krijgen, zorgen we ervoor dat er per vijf klimmers een ervaren instructeur is.

Heb je een eigen groep (minimaal vier personen) waarmee je een exclusief introductieweekend zou willen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.
Het introductieweekend kost € 130,- per persoon voor twee dagen buiten boulderen. Je krijgt hiervoor twee dagen instructie van ervaren instructeurs en het gebruik van onze crashpads en topo’s. Wij verzorgen ook koffie en thee voor als je even wil uitblazen van het boulderen.
Fontainebleau ligt op 530 kilometer afstand van Utrecht. Je dient zelf voor vervoer te zorgen, waarbij onze

ervaring leert dat een auto eigenlijk onmisbaar is om rondom Fontainebleau de bouldergebieden te kunnen bereiken.

Daarnaast dien je zelf te zorgen voor overnachtingen, eten en drinken. Er is in de omgeving een ruim aanbod van hostels, campings en AirBnB’s. Uiteraard kunnen wij advies geven over welke locatie het handigst is voor de bouldergebieden, en waar de supermarkten zitten.

Let erop dat je een reisverzekering hebt die buiten boulderen dekt. Een goede (en goedkope) is de reisverzekering van de NKBV.
Heb je er helemaal zin in en wil je graag met ons mee buiten boulderen? Stuur ons dan een e-mail of ga naar het contactformulier.
 
Boulderen Sportklimmen Routesetting Zakelijk Agenda Contact
Boulderen
+31 (0) 6 83 54 20 71
Redpoint Climbing / Telefoon: +31 (0) 6 83 54 20 71 / E-mail: info@redpointclimbing.nl
Alle rechten voorbehouden ® Redpoint Climbing - Ontwerp: WYSIWYG webbuilder